Snijd het vlees
in niet te kleine blokjes.
Pel de ui en knoflook, schil de gember en hak alles grof.
Trek de droge laagjes van de sereh en gebruik alleen het dikke
gedeelte; hak het grof.
Stamp de uien, knoflook, gember en sereh tot pasta in de tjobek /
vijzel.
Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten
even aan; leg het op een bord.
Bak dan al roerende de kruidenpasta 5 minuten. Voeg de ketoembar.
djinten, koenjit en trassi toe en bak ze even mee. Giet de santen
erbij, voeg de citrus blaadjes toe en breng aan de kook; laat 5-6
minuten zachtjes doorkoken.
Snijd intussen de pepertjes open, schraap het zaad eruit en voeg de
pepers aan de saus toe. Hak of maal de Kemiries fijn en roer ze door
de saus; breng het op smaak met zout.
Doe het vlees erin en laat afgedekt, ongeveer, 1,5 uur op laag vuur
stoven tot het behoorlijk zacht is. Voeg indien nodig extra santen
of water toe tijdens het koken.
Schrap de kleine aardappeltjes en laat ze ook lekker mee pruttelen,
tot ze gaar zijn en de saus dik is. Bestrooi naar wens met
fijngehakte sliertsjalotjes.
|