Voorbereiden:
Schil de aardappels. Snijd de gepelde uien in ringen. Schil de
winterwortels en snijd ze in dunne plakken.
Bereiden:
Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is
toegevoegd. Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en
de boter in ongeveer 20 minuten zacht en glazig. Voeg na 10 minuten
de wortelplakjes en de kerriepoeder toe. Leg een deksel op de pan en
bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar. Doe op het laatste
moment de doperwten in de pan en laat ze ontdooien en warm worden.
Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak
met zout en peper. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht
toe om een smeuïge puree te krijgen. Schep de kerrie-groenten door
de puree. Dien meteen op. Lekker met gebraden gehaktballetjes.
Tips:
Vervang voor de variatie de gebraden gehaktballen eens door
karbonades, braadworst, saucijsjes of rookworst. |