Appelflappen van bladerdeeg

Ingrediënten voor 5 personen:

1 pak diepvriesbladerdeeg (inhoud 10 stuks van 10x10 cm)
10 dadels
2 eetl. ongezouten gepelde walnoten
2 appels
1 eetl. suiker
50 g boter
2 eierdooiers

Bereiding:

Bereidingsinfo:
oven- en ontdooitijd niet meegerekend
Voorbereiden:
Laat de plakjes deeg in ongeveer 15 minuten ontdooien. Haal intussen de velletjes van de dadels. Verwijder de pitten. Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten in grove kruimels. Snijd de geschilde appels in vieren. Verwijder klokhuizen en snijd de partjes in kleine stukjes. Klop de eidooiers los met een klein beetje water. Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereiden:
Smelt de boter en suiker in een koekenpan en bak hierin de stukjes appel ongeveer 2 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Roer dadelstukjes, walnootkruimels en appelstukjes door elkaar. Leg in het midden van elk net ontdooid deeglapje een schepje van het appelmengsel. Doop een kwastje (of een vinger) in de losgeklopte dooiers en smeer de randen van het deeg hiermee in. Vouw van het deeglapje een driehoek. Druk de randen goed op elkaar. Druk de randen nog eens extra aan met de tanden van een vork. Bestrijk de bovenkant van elke flap met wat eidooier. Leg alle flappen op een met bakpapier belegde bakplaat. Laat de flappen in circa 20 minuten gaar en lichtbruin bakken. Haal ze uit de oven en schep ze van het papier op een schaal.
Tips:
Deze appelflappen kunnen opnieuw worden opgewarmd. Leg ze dan een minuut of zeven in een voorverwarmde oven.

 

 

Bron: www.boodschappen.nl