Voorbereiden:
Verwijder de houtachtige onderste stukken van de asperges, schil de
asperges alleen aan de onderkant en snijd ze in stukken van circa 6
cm lang. Controleer de zalm op graatjes en snijd in stukken van
circa 2x2 cm. Bedruppel de zalm met 2 eetlepels van het citroensap
en laat kort intrekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in
ringetjes en houd het groene deel apart.
Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water
met wat zout in circa 10 minuten beetgaar en laat de asperges de
laatste 5 minuten meekoken. Giet af en laat goed uitlekken. Zet
intussen een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag op
hoog vuur, doe er de olie of de boter in en laat de blokjes zalm
omscheppend 3 tot 4 minuten bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep
ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Roerbak het
lichtgekleurde deel van de bosuitjes 1 minuut, blus af met de wijn
en de resterende eetlepel citroensap, voeg de dragon toe en laat
kort inkoken. Roer er de crème fraîche door, laat kort koken en
breng op smaak met de mosterd en wat zout en peper. Schep de pasta
met de asperges in een voorverwarmde schaal en schep er de zalm en
de saus door. Bestrooi met het groen van de bosuitjes en serveer
meteen. Garneer desgewenst nog met partjes citroen.
Tips:
Vervang de groene asperges door witte en gebruik groene tagliatelle. |