Tagliatelle met zalm en asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g groene asperges
400 g gefileerde zalm
3 eetl. citroensap
4 bosuitjes
300 g tagliatelle
zout en versgemalen peper
1 eetl. olie of 20 g boter
1 witte wijn (1 glas)
2 theel. fijngehakte verse dragon of 0.5 theel. gedroogde dragon
1 crème fraîche (125 g)
2 theel. mosterd

Bereiding:

Voorbereiden:
Verwijder de houtachtige onderste stukken van de asperges, schil de asperges alleen aan de onderkant en snijd ze in stukken van circa 6 cm lang. Controleer de zalm op graatjes en snijd in stukken van circa 2x2 cm. Bedruppel de zalm met 2 eetlepels van het citroensap en laat kort intrekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het groene deel apart.
Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout in circa 10 minuten beetgaar en laat de asperges de laatste 5 minuten meekoken. Giet af en laat goed uitlekken. Zet intussen een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag op hoog vuur, doe er de olie of de boter in en laat de blokjes zalm omscheppend 3 tot 4 minuten bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Roerbak het lichtgekleurde deel van de bosuitjes 1 minuut, blus af met de wijn en de resterende eetlepel citroensap, voeg de dragon toe en laat kort inkoken. Roer er de crème fraîche door, laat kort koken en breng op smaak met de mosterd en wat zout en peper. Schep de pasta met de asperges in een voorverwarmde schaal en schep er de zalm en de saus door. Bestrooi met het groen van de bosuitjes en serveer meteen. Garneer desgewenst nog met partjes citroen.
Tips:
Vervang de groene asperges door witte en gebruik groene tagliatelle.

 

Bron: www.boodschappen.nl