Voorbereiden:
Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen
van de andijvie. Snijd een stukje van de stronk. Snijd de
andijviebladen in dunne repen. Hak de hazelnoten tot grove kruimels.
Bereiden:
Doe de aardappels in een grote pan. Voeg zoveel water toe dat de
aardappels voor de helft onderstaan. Doe een beetje zout in de pan.
Kook de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar en giet ze daarna
af. Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag
vuur. Stamp aardappels en rauwe andijvie door elkaar. Roer ten
slotte de olie door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout
en versgemalen peper. Schep de stamppot in een voorverwarmde
ovenvaste schaal en bestrooi hem met de notenkruimels.
Variatie:
Vervang de noten door geraspte belegen kaas of plakjes mozzarella.
Zet de schaal even onder de ovengrill en laat de kaas smelten.
Garneer de gesmolten mozzarella met plakjes tomaat of doormidden
gesneden cherry/kerstomaatjes. Roer door de stamppot in kleine
blokjes gesneden gorgonzola. Roer blokjes salami door de stamppot.
Vervang 2 eetl. olijfolie door 2 eetl. notenolie. |