Voorbereiden:
Verwijder de stronk van de kool en snijd of schaaf de bladeren in
smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze.
Bereiden:
Smelt de helft van de boter, voeg de olie toe en roerbak de kool en
de ui 10 minuten. Voeg wijnazijn, peper, zout en kaneelpoeder toe en
stoof de kool zachtjes 5 minuten. Schep af en toe om. Prik de
saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze in de rest van de
boter rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout, voeg een scheutje
water bij het bakvet en laat ze 10 minuten op een lage stand garen.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en serveer de
saucijsjes bij de stamppot.
Variatie:
De verse rode kool kan worden vervangen door 1 pot rode kool of rode
bieten. In plaats van instant aardappelpuree kan ook verse puree
worden gemaakt van 1 kg geschilde kruimig kokende aardappels met 1,5
dl warme melk, peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter. |