Voorbereiden:
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Boen de
citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng de helft van
de citroenrasp met het citroensap, de pesto, 2 eetlepels olijfolie,
versgemalen peper en zout. Bestrijk de ribkarbonades met deze
marinade. Snijd de rucolablaadjes iets kleiner.
Bereiden:
Leg de ribkarbonades 12 minuten op een rooster onder een hete grill.
Keer ze regelmatig om. Gebruik eventueel een grillpan. Giet de gare
aardappelen af. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de rest van de
citroenrasp, de zure room, peper en zout toe en maak er puree van.
Schep de rucolablaadjes door de hete puree. Verwarm de stamppot
hierna niet meer. Serveer het gerecht met de in reepjes gesneden
tomaatjes erop met de karbonades.
Variatie:
In plaats van rucola of in reepjes gesneden ijsbergsla is veldsla
ook heel lekker. Schep eens miniblokjes belegen kaas door de
stamppot. |