Gegrilde lamskoteletjes met vleesjus en gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

1 courgette
250 g kerstomaatjes
3 el olijfolie
400 g dunne lamskoteletjes
3 el grove mosterd
2 zakjes Knorr Aardappelpuree met melk
1 zakje Knorr Vleesjus
50 g boter

Bereiding:

Maak de courgette en de tomaatjes schoon en snijd de courgette in lange dunne plakken. Meng de courgetteplakken met de tomaatjes en 2 el olie. Bestrooi ze naar smaak met wat zout en peper.
Wrijf de koteletjes in met ½ el mosterd en de rest van de olie. Gril ze in een hete grillpan, onder de hete grill of op een grillplaat in 6-8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper.
Gril ondertussen de gemengde groenten in ca. 5 min. gaar in een ovenschaal onder de hete grill, in een hete grillpan of op een grillplaat.
Maak ondertussen de vleesjus en de aardappelpuree klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rest van de mosterd aan de puree toe.
Verdeel de aardappelpuree en de gegrilde groenten over vier grote borden, leg de lamskoteletjes ernaast. Schep de jus over de koteletjes.

 

Bron: www.knorr.nl