Recept 75, Kerrienoedels met tilapia en groente.

Ingrediënten voor 2 personen:

150-175 gram noedels, mihoen of mie
1 ui
1 kleine courgette
200 gram tilapiafilet
1 eetlepel olie
± 1 eetlepel currypasta
150 gram (diepvries)doperwtjes
citroensap
sojasaus of ketjap

Bereiding:

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
Snijd de tilapia in blokjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de currypasta tot het mengsel gaat geuren.
Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
Schep er de blokjes vis en de doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
Schep de uitgelekte noedels er door en verwarm het geheel al omscheppend.
Maak het op smaak met wat citroensap en sojasaus.
Voedingswaarden per persoon
 

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 530 kcal
  2226 kj
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 8 gram

 

Bron: www.voedingscentrum.nl