*Tartufo van vanille-ijs met mokkaroom

Ingrediënten voor 4 personen:

2 dl room
3 eetl. bloemsuiker
1 theel. oploskoffie
5 eetl. advocaat
40 chocolade koffieboontjes
4 bollen vanille roomijs
200 g chocoladeschilfers

Bereiding:

Klop de room, samen met 1 eetlepel bloemsuiker en de oploskoffie, bijna stijf. Giet deze roombereiding in het midden van 4 dessertborden en bestuif de randen van de borden met de rest van de bloemsuiker.
Maak een krans van advocaatpuntjes op de bloemsuiker -laat de advocaat van de punt van een mes op de suiker druppelen- en plaats op elk puntje een chocolade koffieboontje.
Wentel de bollen ijs door de chocoladeschilfers tot ze helemaal bruin zijn en schik ze in het midden van de borden.
*Tartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die wordt versierd met slagroom.