Runderkarbonade in beaujolaiswijn

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg runderkarbonade zonder been
boter
2 uien
1 stronk witlof
1 dikke peterseliewortel
7½ dl beaujolais
2 grote tomaten
8 grote tuinbonen
125 g zure room
16 druppels tabasco
1 eetl. bloem
bonekruid
peper
zout

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en bak deze even in een nootje boter.
Kruid met peper en zout en schep het vlees in een sudderpot.
Pel de uien en maak het witlof schoon.
Snipper beide groenten fijn en bak deze even in de vleesbraadpan.
Was de peterseliewortel.
Voeg de groentesnippers, samen met de peterseliewortel, bij het vlees en overgiet met 3/4 van de wijn.
Laat de bereiding ca 1½ uur zachtjes gaar sudderen.
Giet er eventueel de rest van de wijn bij.
Pel de tomaten, halveer ze en keer ze om zodat ze goed kunnen uitlekken.
Haal ondertussen de tuinbonen uit de peultjes en verwijder ook het harde vliesje van de bonen.
Was ze.
Stoof de tuinbonen beetgaar in een nootje boter en breng ze op smaak met bonekruid en zout.
Houd ze warm.
Bet de tomaten droog op keukenpapier, schep er wat zure room op en doe er 4 druppels tabasco op.
Vermeng 1 eetlepel boter met de bloem en bind hiermee de saus van het stoofvlees.
Schep het vlees op de borden, plaats de tomaat in het midden en leg er een kroontje van tuinbonen op.
Serveer dit gerechtje met gebakken Parijse aardappelbolletjes en drink er een glaasje Beaujolais Villages van het vorig jaar bij.