Scharrelkip

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kipfilet
2 gele paprika's
2 rode uien
3 tenen knoflook
10 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
100 g cashewnoten
200 g taugé

Bereiding:

Snijd de kipfilet en de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Roer de ketjap, sambal en knoflook door elkaar. Leg de reepjes kip 10 minuten in de marinade en laat daarna uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit 6 eetlepels olie in een wok en bak de kipreepjes bruin. Doe de paprika en ui in de wok en roerbak het geheel nog circa 3 minuten.
Voeg dan de cashewnoten, taugé en de overgebleven marinade toe en roerbak alles nog 3 minuten.
Kroepoek en atjar tjampoer geven de kip een Oosters aura.
Geel zien: Voeg aan rijst het koken 1 theelepel kerrie of kurkuma toe en je hebt gele rijst. Dit past wonderwel bij dit gerecht.
Sesam open u: Het gerecht kan heerlijk worden afgemaakt met 4 eetlepels sesamolie of Oosterse saus.

 

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.