Ontzettende
lekkere Noorse soep !
500 g doperwten,
200 g gerookte Noorse makreel, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1 kleine wortel, in stukjes
2 eetl. boter
1 theel. kerrie
500 ml kippenbouillon
2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
250 ml room
peper en zout |
Fruit de ui,
knoflook, selderij en wortel ongeveer 10 minuten in de boter.
Doe de kerriepoeder erbij en fruit een paar minuten mee.
Voeg de bouillon, aardappels en doperwten toe en breng de soep tegen
de kook.
Laat de soep 20 minuten koken op matig vuur tot de aardappels zacht
zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en
zout.
Voeg de room toe en laat de soep niet meer koken.
Strooi dan de stukjes makreel in de soep en laat ze even warm worden
voor u de soep op tafel zet.
Serveertips:
Lekker met stokbrood. |