The green wave

Ingrediënten voor 4 personen:

2 courgettes
1 ui
250 g kipfilet
150 g champignons
75 g ontbijtspek in blokjes
1 blokje Knorr Kruiden Bouquet Basilicum-Tijm

Bereiding:

Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en halveer ze overlangs. Schep met
een theelepel een deel van het vruchtvlees uit de courgettes, laat een wand van 1 cm staan.
Leg de halve courgettes naast elkaar in een platte schaal, voeg 3 eetlepels
water toe. Dek de schaal af en plaats hem 2 minuten in de magnetron op 700 Watt.
Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes.
Smelt 15 g boter in een schaal (onafgedekt 25-30 sec.), roer de ui en de
spekjes erdoor en zet de schaal terug in de magnetron (afgedekt 1 minuut).
Meng de kip, de champignons en het blokje Knorr Kruiden Bouquet
Basilicum-Tijm door het uimengsel. Zet de schaal afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op 700 Watt.
Vul de courgettehelften, zet ze afgedekt 1 minuut terug in de magnetron (700 Watt).
Lekker met nasi of rijst.
No wave: Kook de courgette-helften 3 minuten in water. Roerbak de kip lichtbruin, voeg ui, spekjes en champignons toe en laat alles in 6-7 minuten gaar worden. Laat het blokje KruidenBouquet Basilicum-Tijm smelten. Vul de courgettes en laat ze in de oven warm worden.
Trekkebek: aat de spekjes weg. Bestrooi de gevulde courgettes met kaas, of roer kaasblokjes door de vulling.

 

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.