Snijd de
Parmaham in zeer fijne stukjes en het spek in reepjes. Rooster de
pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier
afkoelen.
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar
beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in
een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook
met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai
dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk
van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
Bak ondertussen de Parmaham en het spek krokant in een droge
koekenpan. Maak de saus klaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Wrijf de stukken vis
in met wat margarine en bak ze op hoog vuur gaar in de grillpan (let
op, maar 1 keer keren).
Verdeel de asperges over de borden en leg ze er in kruisvorm op.
Schenk de saus erover. Leg de stukken vis erop garneer de borden met
de plakken gebakken spek en ham. Strooi de pijnboompitten erover.
Lekker met een gepofte aardappel en wat zure room met bieslook. |