Peultjes met katenspek, lente-ui knoflooksaus en kalkoenschnitzel

Ingrediënten voor 4 personen:

2 plakjes katenspek
600 g peultjes
2 teentjes knoflook
4 ongepaneerde kalkoenschnitzels
2 eetl. vloeibare margarine
800 g voorgekookte krieltjes
1 zakje Knorr Mix voor Lente Ui-Knoflooksaus
2 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Snijd de plakjes spek in smalle reepjes. Haal de puntjes van de peultjes af. Pel en knijp de teentjes knoflook fijn.
Bestrijk de schnitzels aan beide kanten met een beetje margarine en de knoflook (gebruik hiervoor een kwastje of de achterkant van een lepeltje). Bestrooi ze met peper en zout.
Verhit ½ eetl. margarine in een koekenpan en bak hierin de katenspekreepjes op een hoog vuur bruin. Schep ze uit de pan op keukenpapier. Leg de schnitzels in de hete pan (er hoeft geen extra margarine gebruikt te worden) en bak ze in 10-12 minuten om en om bruin en gaar.
Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water 10 minuten. Afgieten. Schep er 1 eetl. margarine en de peterselie door. Kook ook de peultjes in ruim kokend water 3-4 minuten tot ze gaar maar nog wel een beetje stevig zijn (beetgaar). Afgieten en mengen met de gebakken spekreepjes. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de peultjes met katenspek en de krieltjes over 4 borden. Leg de kalkoenschnitzels ernaast en schep de lente ui-knoflooksaus over de peultjes.

Variaties:
Vervang de peultjes door sperziebonen, snijbonen of tuinbonen.

Bron: www.knorr.nl