Gevulde paprika's met erwtjes, gehakt, 4-kazensaus en peterseliepasta

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grote rode paprika's
400 g gehakt
100 g champignons
1 uitje
200 g doperwtjes (diepvries)
3 eetl. vloeibare margarine
400 g spiraalpasta
1 zakje Knorr Mix voor 4 Kazensaus
4 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Maak de paprika's schoon: snijd het bovenste kapje er af en hol ze uit. Maak de champignons schoon en snijd ze fijn. Pel en snijd het uitje fijn.
Verhit 2 eetl. margarine in een hapjespan en roerbak hierin het gehakt met de champignons en het uitje in ca. 5 minuten lichtbruin. Roer de doperwtjes erdoor.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de helft van de saus met het gehaktmengsel.
Vet een passende ovenschaal licht in met wat margarine en zet de paprika's erin. Vul ze met het gehaktmengsel, zet de deksels erop en zet de paprika's in de oven. (Bewaar eventueel de rest van de vulling even.) Laat in ca. 30 minuten de paprika’s gaar worden.
Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en terug in de pan mengen met de rest van de paprikavulling (als die over is), de peterselie en eventueel wat peper.
Verwarm de rest van de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, leg op elk bord een gevulde paprika en schep er wat warme 4-kazensaus over.
Serveer tips:
Kies paprika's die een beetje plat zijn van onderen zodat ze makkelijk kunnen staan.

 

 

Bron: www.knorr.nl