Meng het gehakt
met de shoarmakruiden, wat zout en peper, de helft van de peterselie
en 1 el olie. Draai er acht dikke staven van en rijg ze aan
spiesjes. Druk ze stevig aan rond de spiesjes.
Grill de spiesjes in een hete grillpan, onder de hete grill of op
een grillplaat in ca. 8 min. rondom bruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en meng ze met de zoetzure
salade, de rest van de peterselie en de rest van de olie. Voeg naar
smaak wat zout, peper en wat vocht van de zoetzure salade toe.
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin. Maak de
zigeunersaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de tomatensalade over vier grote borden en leg de
kebabspiesjes ernaast. Schep de saus over de kebabspiesjes. Geef de
warme pitabroodjes er apart bij.
Variaties:
Ook lekker met roergebakken shoarmareepjes in plaats van
kebabspiesjes. |