Recept 98, Chinese kool-koftarolletjes uit de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Chinese kool
1 pak Knorr Wereldgerecht Griekse Kofta
5 deciliter gezeefde tomaten
500 gram rundergehakt
1 eetlepel Blue Band Vloeibaar
2 deciliter Blue Band Finesse voor Verrijken
150 gram geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in 2 minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water.
Breng de gezeefde tomaten met het zakje koftasaus aan de kook en laat dit 3 minuten pruttelen.
Vet een lage ovenschaal in met de vloeibare margarine.
Meng het gehakt met de koftakruiden mix en vorm er 12 rolletjes van. Leg elk rolletje op een koolblad. Sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol ze stevig op.
Leg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de koftasaus erover. Verdeel de Finesse voor Verrijken en daarna de kaas erover. Laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.
Kook de koftarijst in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar en serveer de rijst bij de koolrolletjes.
VARIATIES:
Neem in plaats van Chinese kool eens witte kool of groene kool.

 

Bron: www.knorr.nl