Spannend
boerenkool recept. Vanavond koken we caldo verde, soep met
boerenkool en pittige chorizo. Deze traditionele Portugese caldo
verde zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin. Maak de prei
schoon en snijd hem in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Verwijder de harde
nerven uit de boerenkoolbladeren en hak de boerenkool grof. Snijd de
plakjes chorizo in vieren. Verhit de vloeibare margarine op halfhoog
vuur in een ruime pan en bak de prei met de ui en de knoflook al
omscheppend in ca. 5 minuten zacht en glazig.
Voeg de aardappelen toe en bak 5 minuten al omscheppend mee. Voeg 1
l water en de inhoud van de Knorr Bouillonketeltjes Kip toe en breng
alles aan de kook. Laat de aardappelen in de soep op een laag vuur
in ca. 10 minuten gaar koken. Voeg de boerenkool toe en kook nog 10
minuten mee.
Bak intussen de chorizo in een droge koekenpan met antiaanbaklaag
knapperig uit. Schep de helft van de chorizo door de soep. Verdeel
de soep over borden of kommen en bestrooi met de rest van de
chorizo.
TIP:
Vervang de verse boerenkool door diepvries boerenkool. Ook kun je de
soep maken met in reepjes gesneden palmkool. Wil je eens een
bijzonder snackje maken? Van zelfgemaakte boerenkoolchips zal
iedereen smullen! Droog de van de nerven gescheurde en gewassen
boerenkool goed met keukenpapier. Leg de bladeren op een met een
bakmatje bekleed bakblik. Druppel er olijfolie over en bestrooi met
zout of kerriepoeder naar smaak. Bak de boerenkool in een
voorverwarmde oven (220°C) totdat ze knapperig maar nog wel
donkergroen zijn. |