Verwarm de oven
voor tot 200°C. Schil en snijd de aardappels elk in 4 parten. Kook
de aardappels in water in 10-15 minuten gaar en giet ze af. Pureer
ze met 2 eetlepels van de Blue band Iedere Dag en de melk of de
crème fraîche.
Kook intussen de zalm 5 minuten in kokend water, schep de vis met
een schuimspaan uit het water en verdeel de vis in stukjes. Bereid
de Knorr Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem de pan van het vuur en roer het citroensap, de peper en de
dille of peterselie erdoor.
Vet de ovenschaal in met Blue Band Iedere Dag, verdeel de zalm over
de bodem van de schaal en schenk de Knorr Hollandaisesaus erover.
Verdeel de aardappelpuree over de saus. Bak de vis en aardappel
ovenschotel in ca. 25 minuten of totdat de aardappelpuree lichtbruin
is.
Tip:
Vervang de zalmfilet in deze zalm en aardappel Hollandaise uit de
oven eens door kabeljauw, tilapia of tongfilet.
Voeg ook eens gestoomde groenten als bloemkool of broccoli aan de
vis toe.
In plaats van aardappelpuree kun je ook geraspte aardappels over de
saus verdelen.
Vervang de dille of peterselie eens door dragon. |