Recept 77, Italiaanse biefreepjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 teentje knoflook
1 sjalotje
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 eetlepels olijfolie
1,5 bakje biefreepjes (ca. 450 gram)
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden op olie
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
versgemalen peper

Bereiding:

Knoflook en sjalotjes pellen en fijn snipperen. Olijven in vieren snijden. Tomaten laten uitlekken.
In wok olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Biefreepjes toevoegen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken. Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
Tomaten boven wok in vieren snijden. Olijven erdoor scheppen en ca. 3 á 4 minuten roerbakken.
Kappertjes, sojasaus en balsamicoazijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper. Lekker met pasta.