Recept 72, Indonesisch kerriegehakt.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
500 g half-om-halfgehakt
zout
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
2 theelepels koenjit
1/4 blok santen
2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
10 sprietjes bieslook

Bereiding:

Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak
het gehakt rul.
Verkruimel de santen erboven.
Voeg 2 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten
gaar worden.
Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn.
Geef er rijst en taugésalade bij.