Recept 53, Hongaarse goulash II.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g runderstoofvlees
4 eetlepels olijfolie
3 uien
1 teen knoflook
1/2 literblik tomaten
2 rode paprika's
zout, peper
300 g aardappelen
2 eetlepels paprikapoeder
3 augurkjes
200 g diepvries-doperwten
1/2 dl crème fraîche
1 theelepel kummelzaad

Bereiding:

Snijd het vlees in flinke blokken en bak die in de olie bruin.
Snijd de uien in smalle parten, haal ze los en bak ze kort mee.
Knijp de knoflook erboven uit, voeg de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
Snijd de paprika's in smalle repen, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes, voeg dit alles met wat zout en peper, het paprikapoeder, het kummelzaad en 1/2 liter water aan het vlees toe en stoof het vlees in 3 uur gaar.
Laat de goulash dan in de open pan met de doperwten nog 1/4 uur pruttelen en roer er tot slot de crème fraîche door.
Italiaans:
Vervang 1 rode paprika door 1 groene, met 1 aubergine in blokjes (15 minuten weggelegd onder zout en drooggedept), 1 courgette in plakjes, 1 theelepel tijm en rozemarijn, 1 dl rode wijn, tot slot 1/2 literblik artisjokbodems in blokjes.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Mexicaans:
Roer er extra 1 groene paprika, 2 gedroogde rode pepertjes, 1 eetlepel taco-kruiden, 1/2 literblik rode nierbonen in pikante saus en 1/2 literblik maïskorrels of minimaïs door.
Serveer de goulash met zeer fijngehakte rode ui.