Snijd de
courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes.
Bestrooi de stukjes courgette met 1 eetlepel zout en laat ze 15
minuten staan.
Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de tomaten in stukjes.
Hak de fetakaas fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de
gesnipperde ui met de stukjes courgette hierin al omscheppend op
hoog vuur 5 minuten.
Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
Roer de fetakaas, 1 theelepel tijm, een snuifje peper en de witte
wijn door de groenten en laat ze op laag vuur in ± 12 minuten gaar
worden.
Spoel intussen de kabeljauwfilets onder de koude kraan af en dep ze
droog.
Meng de bloem met 1 theelepel tijm, een snuifje zout en een snuifje
peper.
Wentel de kabeljauw door de bloem.
Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en
bak de vis hierin in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de
vis) aan beide kanten bruin en gaar.
Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.
Lekker met macaroni. |