Recept 34, Franse stroganoff met rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g witte rijst
2 teentjes knoflook
1 ui
1 aubergine
1 courgette
400 g rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden (40 g)
1 ei
3 eetl. vloeibare margarine
1 zakje Knorr Stroganoffsaus

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, doe de deksel op de pan en laat rustig staan. Pel en snipper de teentjes knoflook. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de aubergine en courgette in halve plakjes.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en de helft van de knoflook. Draai er 20 kleine balletjes van.
Verhit de margarine in een wok of hapjespan en bak hierin in 5 min. de gehaktballetjes rondom goudbruin. Voeg de ui, de rest van de knoflook, de courgette, de aubergine toe. Laat het geheel onder af en toe omscheppen in ca. 10 min. gaar worden.
Maak de stroganoffsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en de groenten en warm de saus kort mee.
Verdeel de rijst over vier grote borden en schep de Stroganoff ernaast.