1 Turks brood, 4
grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken
salami, 2 bosuitjes , beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk,
olijfolie |
Voorbereiding:
Snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat
er n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop
de gesnipperde bosui, bestrooi met een beetje cayenne, daarop de
kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien
is.
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet
dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is
met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op een matig vuur om
en om bakken. ong. 10 min.
Serveertips:
De meer Turkse versie is met feta, biber tursu (pepers in het zuur)
en Turkse rundersalami, (persoonlijk mijn favoriet ,maar niet
iedereen houdt van feta en pepers).
|