Recept 178, Tiroolse zuurkool met varkensreepjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui – 1 paprika – 50 g boter – 1 teentje knoflook – 1/2 eetlepel paprikapoeder – 1/2 theelepel karwijzaad – 1/2 theelepel majoraan – 250 g varkensvleesreepjes – 1 blikje (= 70 g) tomatenpuree – 1/2 vleesbouillontablet – 1/2 zakje (kruiden)zuurkool

Bereiding:

Ui pellen en fijn snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen. Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca. 5 minuten meebakken; af en toe omscheppen. Geheel op zacht vuur afgedekt ca. 10 minuten laten sudderen. Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met vork zuurkool uit elkaar trekken. Zuurkool door stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 minuten door en door warm laten worden.
Serveren met gekookte aardappelen.