Was de rijst
verschillende keren tot het water min of meer helder wordt.
Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het
volume aan water. Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten
koken
zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt. Zet de pan
van
het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen. Laat nog
20
minuten verder stomen. Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes
en
laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van
sherry,sojasaus
en zetmeel. Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje
met
lauw water en maak de wortel en de paprika schoon. Snijd beide in
even
grote stukjes. Laat de bamboescheuten uitlekken, schil de gember,
snijd hem
in plakjes en dan in fijne julienne. Verwarm een pan met dikke bodem
of
een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten
onder voortdurend roeren. Schep het vlees met een schuimspaan uit de
pan
en laat het uitlekken. Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de
resterende
olie,voeg de oestersaus, de bouillon en het vlees toe en laat alles
nog
gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen. Opdienen met
gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes. |