|
Recept 148, Portugeese Bonenschotel.
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
5 ons
varkensvlees. Varkensvlees: Het roze tot lichtrode varkensvlees is
de meest verkochte vleessoort. De kwaliteit is afhankelijk van het
voer waarmee het dier is gemest. Men onderscheidt het speenvarken,
vleesvarken, spekvarken en het baconvarken. of schouderkarbonade |
Bereiding: |
Varkensvlees en
Salami in dobbelsteentjes snijden. Snijden: Het in plakken, blokjes,
reepjes enzovoorts snijden van rauwe of gare levensmiddelen. Uien en
wortelen snijden (grof of fijn, naar eigen inzicht). Het vlees en de
uien in ruim olijfolie aanbraden. Tomaten - Salami - bouillonblokje
- en laurier toevoegen en op smaak maken met paprikapoeder,
cayennepeper of iets gewone peper. Laat het geheel op een laag pitje
doorsudderen tot het vlees lekker mals is geworden. Met
schouderkarbonade is het vlees lekker mals en stevig, met magere
varkenslappen duurt het sudderen gewoon iets langer en is het vlees
wat droger. Als het vlees voldoende gaar is de (uitgelekte) bonen
erbij doen. Afmaken met vers gehakte peterselie. |