|
Recept 147, Plukfisk uit Denemarken (kabeljauw met mosterdsaus).
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden – zout en peper – 750 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes gesneden – 1 laurierblad – 30 g boter – 30 g bloem – 3 dl melk – 1 eetlepel mosterdpoeder – 4 eetlepels gehakte peterselie |
Bereiding: |
Kook de
aardappelen in een pan met een bodem water met wat zout in ca. 20
minuten gaar. Bestrooi de blokjes kabeljauw met wat zout en peper en
laat ze 10 minuten staan. Pocheer de vis dan in een pan met kokend
water met het laurierblad in 5 minuten tegen het kookpunt gaar. Neem
de vis uit de pan en houd de blokjes warm. Smelt de boter in een pan
en roer er de bloem door. Voeg er, voortdurend roerend, met
scheutjes tegelijk de melk aan toe tot een gebonden saus is
ontstaan. Verdun de saus met 1/4 liter pocheervocht van de vis; roer
er het mosterdpoeder door en breng hem op smaak met wat zout en
peper. Schep de gare blokjes aardappel en vis door de saus en
bestrooi het gerecht met peterselie.
|