Recept 13, Aziatisch rijstpannetje met tofu.

Ingrediënten voor 3 personen:

200 g tofu
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
4 eetlepels rijstwijn (of groentebouillon)
175 g langkorrelrijst
zout
1 rode paprika
250 g courgette
1 ui
50 g mungoscheuten
2 eetlepels gepelde cashewnoten
3 eetlepels zonnebloemolie
versgemalen peper

Bereiding:

Snijd de tofu in repen.
Meng de sojasaus, sesamolie en rijstwijn en laat de tofurepen daarin
marineren.
Kook de rijst 20 minuten in gezouten water en laat hem uitlekken.
Maak de paprika en de courgette schoon en snijd de groenten in repen.
Schil de ui en snijd hem in smalle partjes.
Spoel de mungoscheuten onder heet stromend water af.
Rooster de cashewnoten zonder vetstof in een koekenpan met anti-aanbaklaag
goudbruin.
Laat de tofurepen uitlekken (bewaar de marinade), bak ze in de hete olie
goudbruin en schep ze uit de pan.
Roerbak nu de paprika- en courgetterepen en de ui ± 5 minuten.
Voeg de scheuten, de tofu-repen, de rijst en de cashewnoten toe en roerbak
nog 3 minuten.
Giet er de marinade bij en kruid met peper en zout.