Recept 125, Mosselen Shanghai.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 kg verse mosselen
50 g boter
3 uien
1/2 liter water
1 stukje verse gember
100 g gedroogde paddenstoelen
1 blikje bamboescheuten
1 blikje sojakiemen
1 klein pakje baminoedels
zout
vloeibare zoetstof
cayennepeper
zoet-pikante sojasaus

Bereiding:

Laat de paddenstoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
Blus met water.
Laat de paddenstoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de
bamboescheuten in schijfjes.
Doe deze ingrediënten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat
ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en
eventueel nog wat gember op smaak.
Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen
open staan.