Verwarm de oven voor op
200ºC.
Bak het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag rul, voeg hier de
Mexicaanse kruiden en de koffie aan toe en laat dit 10 minuten op
laag vuur
staan.
Meng de bonen door de zure room.
Leg een bloemtortilla in een passende springvorm en verdeel hier een
laagje
gehakt over.
Leg hierop weer een bloemtortilla met daarop een laagje bonen-room.
Leg op de volgende tortilla een laagje salsa en ga zo door.
Bestrooi de laatste tortilla met de geraspte kaas.
Zet de bonenschotel circa 15 minuten in de oven tot de vulling door
en door
warm is en de kaas is gesmolten.
Serveer met een tomatensalade.
Ik kook erg graag recepten uit de Mexicaanse keuken. Vaak maak ik
taco's, maar
bloemtortilla's zijn ook niet te versmaden.
In dit recept heb ik ze opgestapeld tot een taart met vulling
ertussen, maar
je kunt de vulling er ook heel goed in oprollen, deze met kaas
bestrooien en
in de oven zetten. Gehakt is erg lekker als vulling, maar je kunt
het ook een
keer afwisselen met kip of stoofvlees met Mexicaanse kruiden. |