Recept 113, Mexicaanse aardappelpan.

Ingrediėnten voor 4 personen:

400 g bieflappen
1 zakje Mexicaanse of tacokruiden
1 teentje knoflook
2 maļskolven
500 g kleine aardappeltjes
1 flinke ui
1 kleine courgette
1 rode paprika
3 eetlepels (olijf)olie
2 laurierblaadjes
1 bouillontablet
1 eetlepel gedroogde peterselie
zout
peper

Bereiding:

Snijd de bieflappen in repen en schep ze om met 2 eetlepels tacokruiden en de gesnipperde knoflook.
Snijd de maīskolven in stukken, schil de aardappeltjes en snijd de ui in ringen, de courgette in (halve) plakken en de paprika in ringen.
Verhit de olie en bak de bieflapjes hierin bruin.
Voeg de groenten toe (ook de maļs), leg de laurierblaadjes ertussen en stoof het gerecht onder omscheppen 10 minuten.
Voeg dan 1/4 liter water en het halve bouillontablet toe en laat het geheel nog 15 minuten met het deksel op de pan garen.
Breng op smaak met zout en peper.