Recept 8, Gebakken visfilet met vis-dillesaus en roerbakrijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g witte rijst
1 limoen
1 rode peper
4 stevige visfilets (bijv. tilapia of pangasius)
4 eetl. olijfolie
600 g Oosterse roerbakgroenten
1 zakje Knorr Vis-Dillesaus

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.
Was de limoen. Rasp de schil en pers de limoen uit. Verwijder eventueel de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in reepjes.
Bestrooi de visfilets met wat zout, peper en de limoenrasp.
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin ca. 5 min. de roerbakgroenten en de reepjes rode peper. Voeg de rijst toe en roerbak die 3 min. mee. Voeg naar smaak nog wat zout, peper en limoensap toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de visfilets in ca. 5 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Maak ondertussen de Vis-Dillesaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de roerbakrijst met groenten over vier grote borden, leg de gebakken visfilet ernaast. Schep de saus over de visfilet.
Variaties:
Bestrooi de vis eventueel met wat fijngeknipte dille of peterselie.

Voor vandaag eet lekker !

 

Bron: www.knorr.nl