Schil de
aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min.
in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze
uitdampen. Kook ondertussen de schoongemaakte sperziebonen in
ongeveer 20 min. gaar en giet ze af.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de uien
en de knoflook.
Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin in ca. 5 min. de
stukjes vlees lekker goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak
deze 1 min. mee.
Bestrooi het vlees met wat zout en peper en leg ze aan
de kant van de pan.
Verhit de rest van de olie ondertussen in een wok of hapjespan.
Roerbak hierin op een hoog vuur de ui, de rest van de knoflook in 5-7 min. beetgaar. Voeg de stukjes tomaat en naar smaak
zout en peper toe. Verwarm het mengsel nog 1 min.
Verdeel het aardappelmengsel en de sperziebonen in een ovenschaal,
doe er wat margarine stukjes ertussen en strooi er de jonge kaas
over, verwarm dit in een voorverwarmde oven op 200ºC. 10 min.
|