Recept 24, De echte 'American' hamburger. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
Een hamburger met
tomatenketchup is wel de populairste Amerikaanse snack. Zij worden
opgebouwd uit schijven rundergehakt, plakjes bacon en uiringen. |
Bereiding: |
Uien schillen en er één
fijn snipperen. Boter verhitten, gesnipperd uitje glazig bakken en
laten afkoelen. Gehakt in een kom doen en uitjes, een eetlepel
tomatenketchup, paneermeel en ei toevoegen. Op smaak brengen met
zout en (cayenne)peper en tot een smeuïge massa mengen. Er 8 platte
schijven van vormen. Aan elke pen twee plakjes bacon rijgen. De
tweede ui in ringen snijden en alles tot het barbecue-festijn in de
koelkast bewaren. De schijven vlees met olie bestrijken en ze
gedurende ca. 8 minuten roosteren tot ze aan beide zijden bruin en
knapperig zijn. Tussendoor bestrijken met ketchup. Na zo'n 4 minuten
de pennen met bacon en de uiringen (op aluminiumfolie) ook op het
rooster leggen. De hamburgers plus bacon en ui tussen de
doorgesneden sesambolletjes leggen en desgewenst garneren met
ketchup. De sesambolletjes kunnen op de barbecue knapperig warm
worden gemaakt. Leg ze vlak voor het serveren met de platte,
opengesneden kant op het rooster. Serveer bij deze hamburger
desgewenst tomaten die iets ingekerfd zijn aan de bovenkant en met
rozemarijn en peper zijn bestrooid. |
|