1 envelopje
saffraandraadjes
2 eetlepels roomboter
200 g blanke amandelen
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels poedersuiker
2 uien
versgemalen zwarte peper
12 tong- of scholfilets
(1/2 eetlepel boter om in te vetten)
keukenmachine
12 cocktailprikkers
lage, wijde ovenschaal, inhoud ± 2 liter |
Week de saffraan
in kommetje met 1/8 liter heet water.
Verhit 1 eetlepel boter en bak de amandelen op laag vuur rondom
goudbruin.
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
Voeg de marmelade, 1 eetlepel boter, het kaneelpoeder en de
poedersuiker toe en pureer het kort tot een gladde puree.
Pel en snipper de uien.
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de ovenschaal in.
Leg de uisnippers op de bodem en bestrooi met peper.
Bestrooi de visfilets aan één kant met peper en bestrijk ze met ±
2/3 deel van de amandelpuree.
Rol de vis op en steek ze met de cocktailprikkers vast.
Leg de visrolletjes dicht tegen elkaar in de schaal, giet er het
saffraanwater over en bestrooi met peper.
Verdeel de rest van de amandelpuree over de visrolletjes, verdeel er
de rest van de boter in vlokjes over en bak ze in het midden van de
oven in ± 12 minuten gaar.
Zet de oven op de hoogste stand en laat de vis in enkele minuten een
licht goudbruin korstje krijgen.
Serveer er een salade en gestoomde couscous bij. |