Varkenshaasyakitori

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetl. zonnebloemolie
250 g Chinese roerbakmix
180 g minivarkenshaas yakitori
2 eetl. *hoisinsaus
2 eetl. sesamzaad

Bereiding:

Verhit in elk gourmetpannetje 1 theel. olie. Verdeel de helft van de roerbakmix over de pannetjes en roerbak 5 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pannetjes en houd warm. Herhaal met de rest van de roerbakmix.
Halveer ondertussen de stukjes varkenshaas en bak in ca. 9 min. bruin en gaar op de plaat van het gourmetstel. Keer regelmatig.
Verdeel de hoisinsaus over de groente en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de varkenshaas met de groente.

*Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Hoi Sin betekent zoiets als "zeedieren" in het Kantonees. Hoisinsaus is in flessen, blikjes en potjes te koop in de oosterse toko.