1 zak
voorgegaarde, blokjes aardappelen, 450 gram
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
2 tomaten
1 theelepel chilipoeder
milde olijfolie
1 rode paprika
2 eetlepels groene olijven, zonder pit in ringen |
Lekker gourmet
(bij) gerecht van aardappelblokjes met paprika, tomaat en lekker
pittig door wat chilipoeder.
Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd het
vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Meng in een schaal de
tomaten met de parika's, peterselie en olijven. Zet de schaal
afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Zet de aardappelblokjes, de schaal met gesneden groente en
chilipoeder op tafel.
Verhit een beetje olie in een pannetje en bak wat van de
aardappelblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Voeg wat van
het paprika/tomaten mengsel toe en bak alles al omscheppend nog
enkele minuten. Strooi er de chilipoeder, peper en zout erover.
|