Mini rundervinken / mini hamburgers

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
1 ei
1 eetl. paneermeel
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 eetl. italiaanse kruiden (ik gebruikte kruiden waar ook zout in zit)
1 eetl. vers gehakte peterselie
pakje langwerpige plakken bacon
Verder nodig
stukje vershoudfolie

Bereiding:

Meng bovenstaande ingrediënten, behalve de bacon, door het gehakt en verdeel het gehakt in twee stukken.
Het ene stuk gehakt is voor de rundervinken en het andere stuk is voor de hamburgers. Rol voor de rundervinken het gehakt tot een langwerpige gehaktstaaf. Leg de plakken bacon iets overlappend op een snijplank en leg de gehaktstaaf hierop.
Rol de rundervink zo strak mogelijk op en wikkel de rol in vershoudfolie.
Bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwijder voor het gourmetten het folie en snijd de rol met een scherp mes in plakken. Druk iedere rol met je vinger iets platter.
Draai van het overige stuk gehakt kleine platte mini hamburgers.