Spoel de
mosselen onder koud stromend water goed schoon en kijk ze goed na;
verwijder mosselen met een kapotte schelp en mosselen die open
blijven staan.
Pel en snipper de uien en de knoflook. Ontvel de tomaten en snijd
het vruchtvlees en de bleekselderij in stukjes.
Snijd de peterselie fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan, fruit de uien hierin, pers de
knoflook
erboven uit en voeg de bleekselderij toe.
Bak dit even goed door en roer er dan naar smaak zwarte peper,
cayennepeper en paprikapoeder door.
Voeg de tomaten de peterselie en de wijn toe en laat alles flink
inkoken.
Verdeel er, als het vocht bijna is verdampt, de mosselen op, leg de
deksel op
de pan en laat ze op hoog vuur circa 5 minuten doorkoken.
Doe de gare mosselen in een schaal en de saus in een kommetje.
Serveer met knoflooksaus en warm Turks brood.
Het is vaak zonde om het overgebleven vocht en de verse groenten na
het koken
van de mosselen weg te gooien en daarom serveer ik ze in dit recept
als saus erbij.
Maar behalve een sausje kun je er ook heel goed een lekkere soep van
maken.
Heel belangrijk is dan dat je de mosselen zeker een uur in schoon
koud water laat staan om al het zand goed te verwijderen.
Met een roux, het mosselnat, wat visbouillon en slagroom maak je
snel een heel smakelijke vissoep.
Het is natuurlijk wel zo lekker als je wat overgebleven mosselen of
wat vis toevoegt.
|