boter om in te
vetten
1 karper, schoongemaakt en zonder kop, van 1,5 kg
1 winterpeen
1 prei
2 stengels bleekselderij
verse tijm en rozemarijn
zout en versgemalen peper
3 vleestomaten
5 sjalotjes
citroensap
½ liter rode wijn |
Verwarm de oven
voor op 200ºC. vet een ovenschaal in.
Spoel de karper onder stromend water goed af.
Snijd de peen, de prei en de bleekselderij in plakjes en leg ze in
de ovenschaal.
Hak de kruiden fijn, meng ze met zout en peper, wrijf de vis hiermee
in en leg de vis op de groenten.
Snijd de tomaten in partjes en de sjalotjes in vieren en rangschik
deze om de vis heen.
Besprenkel de vis met citroensap en giet de rode wijn erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet de schaal in de oven en
laat alles 25 minuten garen.
Serveer met gekookte nieuwe aardappelen.
Vis leent zich uitstekend voor een bereiding van het gele gerecht in
één ovenschaal. Je hoeft alleen maar wat te snijden en te hakken,
alle
ingrediënten in de ovenschaal te doen en als je er dan ook nog
plakjes aardappel bij legt, hoef je alleen nog maar te wachten tot
alles in de oven
gaar is en je hebt met weinig werk een heel gezonde complete
maaltijd.
|