Recept uit de...

    

Nijlbaars met botersnijbonen

Ingrediënten voor 4 personen:

olijfolie om in te vetten
1 winterpeen
1 prei
1 teentje knoflook
verse koriander
1 eiwit
1 nijlbaarsfilet van circa 500 g
500 g snijbonen
zout
2 eetlepels roomboter
versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet een ovenschaal in.
Doe de peen, de prei en de gepelde knoflook met wat koriander en het eiwit in de keukenmachine en hak dit fijn.
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg deze in de ovenschaal.
Druk het groentemengsel stevig op de vis en zet de schaal circa 15 minuten in de oven.
Snijd de snijbonen in ruiten, blancheer ze 15 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze met koud water af.
Smelt wat boter in de pan en sauteer de snijbonen kort met zout en versgemalen peper.
Serveer met aardappelpuree.
Als onze oma's groenten klaarmaakten, werden die meestal overgaar gekookt,
zodat je ze kon prakken en daarom vond ik een heleboel groenten niet lekker.
Pas veel later kwam ik erachter, dat ik de meeste groenten wel lekker vond, mits ze op een goede manier worden bereid.
Zo ging dat ook met snijbonen, want te gaar gekookte snijbonen worden taai en
krijgen van die harde schilletjes, terwijl beetgare snijbonen heerlijk sappig en knapperig kunnen zijn.