Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Vet een ovenschaal in.
Doe de peen, de prei en de gepelde knoflook met wat koriander en het
eiwit in de keukenmachine en hak dit fijn.
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg deze in de ovenschaal.
Druk het groentemengsel stevig op de vis en zet de schaal circa 15
minuten in de oven.
Snijd de snijbonen in ruiten, blancheer ze 15 minuten in ruim kokend
water met zout en spoel ze met koud water af.
Smelt wat boter in de pan en sauteer de snijbonen kort met zout en
versgemalen peper.
Serveer met aardappelpuree.
Als onze oma's groenten klaarmaakten, werden die meestal overgaar
gekookt,
zodat je ze kon prakken en daarom vond ik een heleboel groenten niet
lekker.
Pas veel later kwam ik erachter, dat ik de meeste groenten wel
lekker vond, mits ze op een goede manier worden bereid.
Zo ging dat ook met snijbonen, want te gaar gekookte snijbonen
worden taai en
krijgen van die harde schilletjes, terwijl beetgare snijbonen
heerlijk sappig en knapperig kunnen zijn.
|