Met roquefort gevulde vleesballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kadetje
500 g rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
2 eieren
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels tomatenketchup
zout, peper
75 tot 100 g roquefort
3 eetlepels broodkruim
olie

Bereiding:

Week het kadetje in koud water, knijp het uit en doe het met het gehakt in een kom.
Pel en snipper de knoflook en ui.
Verhit een eetlepel olie en fruit de knoflook en ui erin tot ze glazig zijn.
Voeg dit mengsel aan het gehakt toe.
Voeg de peterselie en tomatenketchup toe en kneed het gehakt flink.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kaas in stukjes.
Draai van het gehakt 22 tot 24 balletjes ter grootte van walnoten.
Druk elk balletje in met de duim, doe er een stukje roquefort
in en maak het balletje weer rond.
Rol de balletjes door het broodkruim en bak ze in hete olie in 2 tot 3
porties in ongeveer 5 minuten bruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze warm of koud op.