Verwarm de oven
voor op 180ºC / gasoven stand 4. Vet een bakvorm (20x30 cm) in.
Snijd filodeeg in de maat van de schaal en plaats de helft van de
vellen de bodem. Hak de walnoten met 100 g suiker en kaneel in de
keukenmachine of met een staafmixer fijn. Verdeel het gehakte
walnoten mengsel gelijkmatig over het filodeeg. Plaats de resterende
vellen filodeeg boven op het walnoten mengsel.
Smelt de boter met de olie in een kleine steelpan op laag vuur of in
de magnetron. Smeer het gesmolten mengsel over bovenste laag
filodeeg. Snijd baklava in ruiten met een scherp mes.
Om de siroop te maken: Combineer 700 g suiker, water en citroensap
in een grote pan op matig hoog vuur. Breng aan de kook en haal
vervolgens van het vuur. Laat afkoelen.
Bak de baklava gedurende 30 minuten in het midden van de oven, of
totdat het goudbruin kleurt. Giet de afgekoelde siroop over het
warme gebak. Laten afkoelen voordat je het serveert.
|