250 ml koude
Earl Grey thee (1 theezakje)
375 g gedroogde vruchten (dadels, pruimen, rozijnen, krenten, enz.)
1 groot ei
75 g bruine suiker
200 g bloem
50 g gemalen amandelen
2 theelepels bakpoeder |
Laat de
gedroogde vruchten in de thee weken, gedurende de nacht (of
tenminste 2 uur).
Verwarm de oven tot 170ºC.
Meng de bloem, gemalen amandelen en bakpoeder tot alles is
gecombineerd.
Voeg het losgeklopte ei en suiker aan de gedroogde vruchten toe, dan
de bloem, gemalen amandelen, bakpoeder combinatie, met één lepel per
keer terwijl je goed blijft roeren om ervoor te zorgen het mengsel
glad wordt.
Lepel het mengsel in een ingevet cakeblik en bak in de oven
gedurende een uur en gebruik een spies om te kijken of hij gaar is.
Zodra het een beetje afgekoeld is, serveer je hem met een lekker
kopje thee!
|