Vruchtencake

Ingrediënten voor 4 personen:

250 ml koude Earl Grey thee (1 theezakje)
375 g gedroogde vruchten (dadels, pruimen, rozijnen, krenten, enz.)
1 groot ei
75 g bruine suiker
200 g bloem
50 g gemalen amandelen
2 theelepels bakpoeder

Bereiding:

Laat de gedroogde vruchten in de thee weken, gedurende de nacht (of tenminste 2 uur).
Verwarm de oven tot 170ºC.
Meng de bloem, gemalen amandelen en bakpoeder tot alles is gecombineerd.
Voeg het losgeklopte ei en suiker aan de gedroogde vruchten toe, dan de bloem, gemalen amandelen, bakpoeder combinatie, met één lepel per keer terwijl je goed blijft roeren om ervoor te zorgen het mengsel glad wordt.
Lepel het mengsel in een ingevet cakeblik en bak in de oven gedurende een uur en gebruik een spies om te kijken of hij gaar is.
Zodra het een beetje afgekoeld is, serveer je hem met een lekker kopje thee!