Chocolat sunday pie

Ingrediënten voor 8 personen:

Bodem:
250 g kokosmakronen
100 g pecannoten
40 g boter
vulling:
100 g boter
100 g extra bittere chocolade
3 eidooiers
6 dl melk
100 g lichtbruine basterdsuiker
3 eetlepels bloem
2 eetlepels fijn maïsmeel
½ theelepel zout
garnering: geklopte slagroom cacaopoeder of kokosrasp
nodig: springvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verkruimel de koekjes, hak de noten, smelt de boter en meng alles goed door elkaar. Druk het mengsel in een springvorm en bak het 8-10 minuten in de hete oven. Laat afkoelen. zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding
Smelt de boter met de chocolade.
Mix de eidooiers luchtig.
Breng in een pan de melk met de suiker, bloem, maïsmeel, zout en eidooiers al roerend aan de kook. Laat een minuut zachtjes koken, blijf roeren. Roer de chocoladeboter erdoor.
Schep het mengsel in de springvorm en dek af met plastic folie. Laat de taart helemaal afkoelen en zet in de koelkast.
Garneer met slagroom of cacaopoeder of geraspte kokos.