De enige echte Anzac koekjes

Ingrediënten voor 12 Porties:

Een authentiek, niet te mislukken recept voor Anzac koekjes (Australische koekjes). Ik kom steeds weer terecht bij dit recept als ik Anzac koekjes wil maken. Als je er repen van wilt maken, moet je ze in vierkanten snijden wanneer het nog heet is.
80 g havermout
60 g zelfrijzend bakmeel
60 g witte bloem
60 g geraspte kokos
150 g basterdsuiker
1/2 theelepel baksoda
2 eetlepels kokend water
125 g gesmolten boter
2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170ºC. / gasoven stand 3. Meng de havermout, bloem, meel, kokos en suiker. Smelt de boter samen met de siroop. Los het baksoda op in kokend water en voeg de gesmolten boter plus siroop toe. Voeg dit alles toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Maak er met een theelepel hoopjes van op een bakplaat, of duw het mengsel samen in een ingevette ovenschaal. Bak 12 - 15 minuten, bak niet te lang.